Ik wil mijn (nieuwe)
huis verduurzamen

Laten we een afspraak maken

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een hypotheek voor het verduurzamen van uw woning? Lees hieronder verder. Wilt u een vrijblijvend hypotheekgesprek aanvragen?  

Opmaat extrahypotheekdoorenergielabel 2024

U heeft uw droomhuis gevonden! En nu?

Interessant bij een bestaande of nieuwe woning is duurzaamheid. Welk energielabel heeft de woning en wat is het maandelijkse verbruik? We laten u graag zien wat in uw geval de beste optie is. Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor of via videobellen.  

Let op!
Sinds 1 januari 2024 hebben woningkopers meer leenruimte voor de koop van een energiezuinige woning én voor het verduurzamen van de eigen woning. Mogelijk kunt u door een aantal duurzaamheidsmaatregelen na de aankoop de maandelijkse energiekosten verlagen. Waarom is dit interessant voor u:

  • Verduurzamen leidt vaak tot een betere woonkwaliteit in de woning; 
  • Uiteraard worden de maandelijkse energiekosten lager;
  • Geldverstrekkers bieden vaak extra mogelijkheden bij het financieren van duurzaamheid, omdat het voordeel van de lagere energiekosten maakt dat de hypotheek makkelijker betaald kan worden;
  • Als u het handig aanpakt bij het verduurzamen, ontvangt u van de overheid een subsidie, een bijdrage in de kosten van verduurzamen. Maakt u zich geen zorgen. Vooraf weet u wat de subsidie bedraagt en dit wordt na uitvoering snel uitbetaald;
  • Woningen die verduurzaamd worden leveren bij verkoop gemiddeld meer op dan woningen zonder verduurzaming. 
Lees minder

Verschillende verduurzamingsopties die u kunt overwegen zijn:  

Koopt u een bestaande woning, dan betaalt u meestal de kosten koper. Onder de kosten koper wordt verstaan de notariskosten (circa 0,35% - 0,5%) en de overdrachtsbelasting. De overdrachtsbelasting bedraagt 2% bij een woning die u koopt en welke u zelf gaat bewonen. Bent u nog geen 35 jaar en is het de eerste keer dat u een woning koopt, dan kunt u gebruik maken van de vrijstelling overdrachtsbelasting. Dit is van toepassing wanneer de koopsom gelijk of lager is dan € 510.000,-. Koopt u samen een woning en is één koper ouder dan 35 jaar, of heeft u al een keer van de vrijstelling gebruik gemaakt, dan geldt de vrijstelling voor de helft.

Pexels arina krasnikova 6016353

Verschillende verduurzamingsopties die u kunt overwegen zijn:  

Zonnepanelen 

Man worker firld by solar panels

Een van de meest bekende en effectieve manieren om je huis te verduurzamen is het installeren van zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit, waardoor je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd en je elektriciteitsrekening daalt. 

Isolatie 

Medium shot people working with helmets

Goede isolatie is essentieel voor energie-efficiëntie. Verbeter de isolatie in je huis door het aanbrengen van isolatiemateriaal in muren, vloeren en het dak. Dit helpt de warmte in de winter binnen te houden en in de zomer buiten te houden. 

Energiezuinige ramen & deuren

Isolatieglas pp

Vervang oude ramen en deuren door energiezuinige modellen. Dubbel glas of driedubbel glas en deuren met goede isolatie verminderen warmteverlies en tocht, waardoor je minder hoeft te verwarmen of te koelen. 

Warmtepomp 

Full shot couple laying couch

Overweeg de installatie van een warmtepomp voor verwarming en koeling. Warmtepompen halen warmte uit de lucht of de grond en kunnen zeer energiezuinig zijn in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.
Kortom, verduurzamen geeft u extra woonplezier en verdient zich dubbel en dwars terug!

Hypotheek

Waarmee kunnen wij u helpen?