Checking if everything is fine
Ik koop
een bestaande woning

Laten we een afspraak maken

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een hypotheek als zelfstandig ondernemer? Lees hieronder verder. Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen? 

Pexels cottonbro studio 4065145

Het aantal zelfstandig ondernemers groeit in Nederland. U kunt de huur van een huurwoning iedere maand gemakkelijk betalen als zelfstandig ondernemer, maar het afsluiten van een hypotheek lijkt extra lastig. Om u heen ziet u mensen die vanuit loondienst ‘gemakkelijk’ een huis kopen, terwijl u wordt gevraagd om gegevens vanuit uw onderneming.  
Wij zien het beleid bij geldverstrekkers de laatste jaren langzaam in het voordeel van zelfstandige ondernemers wijzigen. Geldverstrekkers willen bij de beoordeling van een hypotheekaanvraag een goed beeld krijgen van uw financiële, zakelijke en persoonlijke situatie.

Lees minder

ZO WORDT ER DOOR DE GELDVERSTREKKER ONDER ANDERE GEKEKEN NAAR: 

  • de vaste lasten, de branche waarin u actief bent en het aantal klanten;  
  • de omzet per klant; 
  • de winst in de afgelopen jaren en de winstprognose voor het lopende jaar; 
  • (eventuele) schulden; 
  • (eventueel) spaargeld;  
  • uw kansen op de arbeidsmarkt, mocht u op een later moment moeten solliciteren naar een functie in loondienst.  
Pexels karolina grabowska 5882683
Pexels anna nekrashevich 7552568

Uw inkomen

Om het maximaal te verstrekken hypotheekbedrag te berekenen, is de regel dat er gekeken wordt naar het gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar. Als u nog niet over deze jaarcijfers beschikt, dan moeten wij samen met uw accountant kijken of we een goed overzicht kunnen overleggen. Desnoods van gebroken boekjaren om het toets inkomen te bepalen. Wat wij regelmatig meemaken is dat wij voor een ondernemer een verzoek tot een advies krijgen voor een hypotheek en deze ondernemer nog geen drie jaar zelfstandig ondernemer is.  

Is dat bij u het geval? Laten we dan kijken wat de mogelijkheden zijn in uw situatie.  

Hypotheek

Waarmee kunnen wij u helpen?