Lagere woonlasten

Vaste lasten bestaan niet alleen uit hypotheekkosten

Elke maand worden ook de kosten voor energiegebruik, verwarming, verzekeringen, internet en telefonie van uw rekening afgeschreven. Deze bedragen kunnen behoorlijk oplopen, en hebben een aanzienlijk effect op uw maandelijkse bestedingsruimte. Om u te helpen deze kosten zo laag mogelijk te houden, zijn we samenwerkingen aangegaan met deskundigen.

Advies en tarief nutsvoorzieningen

Onze samenwerkende partner zorgt ervoor dat u een overzicht ontvangt van aanbieders voor energie, internet, televisie en telefonie. Deskundige medewerkers nemen contact met u op om uw woonsituatie en voorkeuren te bespreken, en doen u een voorstel dat bij uw situatie past en overeenkomt met uw wensen. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u kiest voor schone energie. In het voorstel aan u houden zij rekening met tarieven, voorwaarden en de kwaliteit van de klantenservice. Als u met hun advies akkoord gaat, zorgen zij voor het (over-)sluiten van alle contracten; u heeft hier zelf geen omkijken meer naar.

Duurzaam en hypotheek

Verschillende hypotheekverstrekkers stimuleren duurzaamheid door een korting aan te bieden op de rente. Daarnaast is het mogelijk tot 5% extra te lenen op de wettelijke norm van 100% van de waarde van de woning, indien u dit bedrag uitgeeft aan het treffen van duurzame maatregelen. Welke maatregelen dit zijn, verschilt per geldverstrekker. De ene bank is hier flexibeler in dan de andere.

Maak winst van een laag energielabel
U heeft uw oog laten vallen op een woning met een laag energielabel; dat biedt perspectief! U kunt dit energielabel vrij eenvoudig verbeteren, want een verhuizing is hét moment om energie- besparende maatregelen te treffen. Het aanbrengen van energiezuinige voorzieningen kan namelijk grotendeels worden meegenomen in de financiering van de woning. De voordelen op een rij:

  • Gunstige financieringsmogelijkheden door hypotheekverstrekkers die duurzaam wonen stimuleren;
  • Gemeenten bieden dikwijls subsidie voor investeringen op het gebied van duurzaamheid;
  • Mogelijkheden om extra te lenen bij investering in energiebesparende maatregelen
  • Dankzij energiebesparing heeft u aanzienlijk minder maandlasten dan u gewend bent;
  • Een duurzame woning heeft een hogere waarde; als u na de aankoop uw woning verduurzaamt stijg deze meteen in waarde.

Laten we een afspraak maken

Graag nodigen we u uit voor een vrijblijvende afspraak. Dan kunnen we elkaar leren kennen, en vertellen wij wat wij voor u kunnen doen in uw specifieke situatie.