Financieel advies afgestemd op uw persoonlijke situatie
ADVIES

Wat zijn uw financiële mogelijkheden?

Opmaat financieel adviseurs helpen u de juiste beslissingen te nemen bij belangrijke financiële vraagstukken, en geven u inzicht in uw financiële mogelijkheden. Met uw toekomstplannen en dromen in het vizier, bieden we u realistisch advies.

Met een financieel plan voorbereid

Misschien wilt u een eigen zaak beginnen, er een jaartje tussenuit of juist wat eerder stoppen met werken.

Samen leven

Een mooie stap in uw leven: u gaat samen verder. Hét moment om de zaken goed te regelen.

​Van laag naar hoog energielabel

Heeft u of koopt u een woning met een laag energielabel, dat biedt perspectief! U kunt dit energielabel vrij eenvoudig verbeteren.

Duurzaam wonen

Lagere maandlasten én een opsteker voor het klimaat. Nederland heeft uitgesproken in 2050 energieneutraal te willen zijn.

Met een financieel plan bent u goed voorbereid

U wilt misschien een eigen zaak beginnen, er een jaartje tussenuit of juist wat eerder stoppen met werken. We kijken graag met u mee of uw plannen realistisch zijn, en wat er op financieel vlak nog moet gebeuren om uw ideeën waar te maken. Aan de hand van een financieel plan brengen wij overzichtelijk voor u in kaart waar de kansen en risico’s liggen. Ook adviseren wij u over de mogelijkheden en de te nemen stappen om uw financiële plan uit te voeren. Zo begint u goed voorbereid aan uw toekomst. 

Met een goed financieel plan:

  • Weet u wat uw kansen zijn;
  • Weet u op welke risico’s u moet letten bij arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid en overlijden van een partner;
  • Leert u hoe u uw financiële planning het beste in de hand houdt;
  • Krijgt u tips voor kostenbesparing.

Samenleven

Een mooie stap in uw leven: u gaat samen verder. Hét moment om de zaken goed te regelen; trouwen of samenwonen heeft immers direct invloed op uw financiële en fiscale situatie. We nemen de gevolgen graag met u door, zodat u kunt bepalen wat er in uw samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden komt te staan. Ook zetten we voor u op een rij wat fiscaal gezien de beste optie is als het gaat om de partnerverklaring en het testament. Dit financieel advies is een uitstekend uitgangspunt voor u om mee te nemen naar de notaris voor de officiële documenten.

Duurzaam wonen: lagere maandlasten én een opsteker voor het klimaat

Wilt u uw steentje bijdragen om klimaatverandering tegen te gaan? Het loont om nu te investeren in duurzame maatregelen voor uw woning en vervoer. We geven u graag inzicht in de financiële voordelen die voor u gelden. Een aantal geldverstrekkers stimuleert duurzaam wonen door het aanbieden van aantrekkelijke regelingen, en wellicht zijn er nog gemeentelijke subsidies waar u gebruik van kunt maken. Zo investeert u in de toekomst voor lagere maandlasten.

​Van laag naar hoog energielabel 

Heeft u, of koopt u een woning met een laag energielabel, dat biedt perspectief! U kunt dit energielabel vrij eenvoudig verbeteren, want een verhuizing is hét moment om  energiebesparende maatregelen te treffen. Het aanbrengen van energiezuinige voorzieningen kan namelijk grotendeels worden meegenomen in de financiering van de woning. 

De voordelen op een rij:

  • Gunstige financieringsmogelijkheden door hypotheekverstrekkers die duurzaam wonen stimuleren;
  • Overheden en gemeenten bieden dikwijls subsidie voor investeringen op het gebied van duurzaamheid;
  • Mogelijkheden om extra te lenen bij investering in energiebesparende maatregelen;
  • Het verduurzamen van uw woning resulteert direct in een verlaging van uw maandelijkse energielasten;
  • Als u de woning verduurzaamd, stijgt deze meteen in waarde.

Laten we een afspraak maken

Graag nodigen we u uit voor een vrijblijvende afspraak. Dan kunnen we elkaar leren kennen, en vertellen wij wat wij voor u kunnen doen in uw specifieke situatie.