Ik wil mijn eerste huis kopen

Laten we een afspraak maken

Wil je meer informatie over het aanvragen van een hypotheek voor je eerste woning? Lees hieronder verder.  Wil je een vrijblijvend hypotheekgesprek aanvragen? 

De kranten staan er vol mee: het is steeds lastiger om als starter een woning te kopen. Wij denken graag met je mee. Middels onderstaande opties hebben wij al heel wat starters kunnen helpen bij het kopen van hun eerste woning. 

Vrijstelling overdrachtsbelasting
Ben je onder de 35 jaar, ga je voor de eerste keer een woning kopen en is de koopprijs niet hoger dan € 510.000,-? Goed nieuws! Dan kom je in aanmerking voor de vrijstelling van overdrachtsbelasting. Deze vrijstelling is een voordeel van 2% op de koopprijs die je normaal uit eigen middelen moet betalen. Koop je samen een huis en is één 35 jaar of ouder, dan geldt deze vrijstelling voor de helft.

Schenking van uw ouders
Sinds 1 januari 2024 mogen ouders € 6.663 belastingvrij aan hun kind schenken.

Lees minder

Generatiehypotheek

Een generatiehypotheek is een hypotheek die je samen aangaat met je ouders of een ander familielid en de geldverstrekker. Lukt het niet om met je eigen inkomen een woning te kopen, dan kan dit een mooie opstap zijn om toch een woning te kunnen kopen.
Stel dat je ouders het zijn, dan wordt de lening afgesloten door jouzelf en de ouders. De bank zal - mocht er niet meer betaald worden - jou en je ouders aanspreken op het niet betalen van de rente en aflossing.
Gaat alles goed en gaat je op den duur meer verdienen, voldoende om de gehele hypotheek uit je eigen inkomen te betalen, dan komt de ‘borgstelling’ van de ouders te vervallen.

Home 2618511
Full shot couple laying couch

Familiehypotheek

Mogelijk heb je nog geen vast contract of is je inkomen net niet voldoende om een hypotheek af te sluiten, dan is het niet altijd makkelijk om een eigen woning te kopen en een hypotheek bij een bank af te sluiten.
Bij een familiehypotheek sluit u de hypotheek niet af bij een bank, maar bij een familielid. In veel gevallen zijn dat de ouders, maar het mag ook een ander familielid zijn, zoals een tante, opa of oma.
Wanneer je  ouders of een ander familielid de kans willen bieden om een eigen woning te kopen, zullen ze vaak met een lagere rente dan een bank genoegen nemen en wordt er minder kritisch naar de hoogte van het inkomen gekeken.
Om in aanmerking te komen voor fiscale renteaftrek moet je maandelijks rente en aflossing betalen. Een aflossingsvrije lening voldoet niet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor rente aftrek.

De meeste van deze regelingen zijn in combinatie toe te passen en dat maakt dat het vaak toch mogelijk is om als starter een eigen woning te kopen!

Hypotheek

Waarmee kunnen wij u helpen?