Pexels blue bird 7218506
Ik koop
een bestaande woning

Laten we een afspraak maken

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een hypotheek voor een bestaande woning? Lees hieronder verder. Wilt u een vrijblijvend hypotheekgesprek aanvragen? 

Pexels blue bird 7218492

U heeft uw droomhuis gevonden! En nu?

Er is geen standaard oplossing en alles hangt af van de situatie. Wat is bijvoorbeeld de huidige woonsituatie? Is dat een huur- of een koopwoning? Bij een koopwoning heeft u mogelijk al een hypotheek met een lage rente die u mee kunt verhuizen, zodat u zo lang mogelijk profiteert van de lagere rente voor dat hypotheekdeel.

Lees minder

Overdrachtsbelasting

Koopt u een bestaande woning, dan betaalt u meestal de kosten koper. Onder de kosten koper wordt verstaan de notariskosten (circa 0,35% - 0,5%) en de overdrachtsbelasting. De overdrachtsbelasting bedraagt 2% bij een woning die u koopt en welke u zelf gaat bewonen. Bent u nog geen 35 jaar en is het de eerste keer dat u een woning koopt, dan kunt u gebruik maken van de vrijstelling overdrachtsbelasting. Dit is van toepassing wanneer de koopsom gelijk of lager is dan € 510.000,-. Koopt u samen een woning en is één koper ouder dan 35 jaar, of heeft u al een keer van de vrijstelling gebruik gemaakt, dan geldt de vrijstelling voor de helft.

Pexels arina krasnikova 6016353
Pexels blue bird 7218506

Uw inkomen

Belangrijk bij het verkrijgen van de hypotheek is uw inkomen. Is dat een inkomen vanuit een loondienst of bent u zelfstandig? De hoogte van het (vaste) inkomen is het belangrijkste om te weten wat u maximaal kunt lenen. Een andere vraag, minimaal net zo belangrijk is, welke woonlasten vindt u zelf verantwoord om te betalen? Wij gaan graag met u in gesprek.

Verbouwplannen?

Koopt u een leuke woning, maar moet er eerst nog het een en ander verbouwd worden? Dan moeten wij, bij de aanvraag van de hypotheek, daar al rekening mee houden. Afhankelijk van de omvang van de verbouwing moet er bij de bank een bouwdepot geopend worden waar de verbouwing na aankoop uit betaald kan worden. 

Duurzaamheid

Ook wilt u uw huis mogelijk verduurzamen om zo uw maandlasten te verlagen en de waarde van uw woning te doen stijgen.

Hypotheek

Waarmee kunnen wij u helpen?