Starting our life together new home
Welke verbouwingsopties leveren het meeste op?
Verbouwen?

Verbouwen?

Verbouwen kan een grote investering zijn, maar wanneer u weloverwogen keuzes maakt is het de uitgave zeker waard. 

Naast het verhogen het comfort in uw woning, kan een verbouwing ook de woningwaarden ten goede komen. Maar welke aanpassingen aan uw woning leveren u het meest op? 

Starting our life together new home

Vergroot het woonoppervlak

Stel uzelf de vraag waar u ruimte kunt winnen. Het uitbouwen van de woning of het vergroten van het oppervlak van een niet-bruikbare zolder door het plaatsen van een dakkapel zijn het overwegen waard. Vierkante meters zijn veel waard en leveren dit ook op. Al met al een goede investering voor uzelf, maar ook voor de toekomst wanneer u uw woning ooit verkoopt.  

Verduurzaam uw woning

Door uw woning te verduurzamen, bespaart u uiteindelijk op energiekosten. Maar dat niet alleen: ook de waarde stijgt als uw woning een beter energielabel krijgt door middel van deze investering. U kunt hierbij denken aan vloer-, gevel- of dakisolatie, maar ook aan het installeren van zonnepanelen en/of -boilers en extra goed geïsoleerde en kierdichte kozijnen met isolatieglas dragen hieraan bij.

Bekijk uw woning kritisch

Een goed onderhouden woning valt vaak meer in de smaak bij potentiële kopers dan een huis met veel achterstallig onderhoud. Is uw karakteristieke woning in de loop van de jaren toe aan een dakrenovatie? Hoe ziet het stucwerk binnenshuis eruit of kan het houtwerk wel een likje verf gebruiken? Een kritische blik loont: indien een geïnteresseerde bij aankoop weinig aan de woning hoeft te doen, kunt u in veel gevallen bij verkoop een hogere prijs vragen.  

Praktisch verbouwen versus cosmetisch verbouwen 

EEen tuinrenovatie, nieuwe badkamer of woonkeuken zijn voorbeelden van cosmetische verbouwingen en zijn smaak/trend gebonden. Uw voorkeur hoeft niet overeen te komen met die van een potentiële koper, waardoor dit zelden tot nooit een stijging in de woningwaarde oplevert. Doe dit dus alleen voor uzelf om uw persoonlijke wooncomfort te verhogen. Een praktische verbouwing daarentegen, zoals een aanbouw, levert wel een stijging van de woningwaarde op. Het is dus aan te raden om in het geval van verkoop voor een praktische verbouwing te kiezen in plaats van voor een cosmetische verbouwing.

Uw verbouwing financieren 
Er zijn diverse financieringsmogelijkheden voor het verbouwen van uw woning. Mogelijk kunt u de overwaarde van uw woning inzetten, een persoonlijke lening afsluiten of uw hypotheek oversluiten. Weten welke mogelijkheid bij u past? Wij helpen u graag op weg! 

Afspraak maken