2149328127
De krapte op de woningmarkt zorgt ervoor dat de woningprijzen snel en hard stijgen.
Tips voor het verbouwen van uw woning

Tips voor het verbouwen van uw woning

Reden voor een aantal mensen om ervoor te kiezen om hun huis te verbouwen in plaats van verhuizen.  Heeft u ook verbouwplannen? 

Dan bieden wij u vijf tips om in gedachten te houden: 

Verbouwen of verhuizen?

Voordat u aan een verbouwing begint, is het belangrijk om goed na te denken of dit de beste oplossing is. Soms verbouwen mensen hun huis ingrijpend, maar besluiten ze enkele jaren later toch te verhuizen omdat de woning nog steeds niet aan hun wensen voldoet. Overweeg goed of een verbouwing echt alle problemen oplost of dat verhuizen wellicht een betere optie is. 

Zelf doen of uitbesteden?

Een belangrijke keuze bij een verbouwing is of u het werk zelf doet, uitbesteedt, of een combinatie van beide kiest. Dit hangt af van wat u wilt verbouwen, uw handigheid, de tijd die u heeft en uw budget. Zelf doen is vaak goedkoper, maar kan veel tijd kosten, vooral als u weinig kluservaring hebt. 

Verduurzaming meenemen in uw plannen.

Als u besluit te verbouwen, denk dan ook aan verduurzaming. Hoewel een nieuwe keuken of badkamer aantrekkelijk klinkt, kunnen investeringen zoals betere isolatie, zonnepanelen of een hybride warmtepomp de waarde van uw huis verhogen, uw energiekosten verlagen en uw wooncomfort verbeteren. Kijk ook of u in aanmerking komt voor subsidies, bijvoorbeeld via Milieu Centraal of de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 
 N.B. Wij spreken vanuit ons werk dagelijks met makelaars en wij horen steeds vaker dat woningen met een groen (energie)label beter verkopen en een hogere opbrengst kennen dan woningen met een laag energielabel. 

Ruime begroting maken.

Verbouwingen kosten vaak meer dan u verwacht. Houd daarom rekening met onverwachte uitgaven en neem een extra marge (een post onvoorzien) op in uw begroting. Vergeet niet dat verduurzamingsinvesteringen vaak eerst volledig door u betaald moeten worden, voordat u een deel via subsidies terugkrijgt.

Financieringsopties.

Er zijn verschillende manieren om een verbouwing te financieren. Wij denken hierin graag met u mee! Dit kan met spaargeld, een persoonlijke lening of een hypotheek. De hypotheekrente is veelal fiscaal aftrekbaar, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Over het algemeen is de rente bij een hypotheek lager dan bij een persoonlijke lening, maar een hypotheek brengt wel extra kosten met zich mee, zoals advieskosten, taxatiekosten en notariskosten. Bij verduurzamen kan een duurzaamheidslening soms de goedkoopste oplossing zijn.  Kijk ook naar de looptijd van de lening of hypotheek: een kortere looptijd betekent hogere maandlasten, maar lagere totale kosten.

Zorg ervoor dat uw maandlasten betaalbaar blijven. Wij denken graag met u mee!  Met deze tips kunt u uw verbouwing goed voorbereiden en uitvoeren.  
Veel succes! 

Afspraak maken