72b664bdfe7f31883889fed0b3371108f77f5bba
De hypotheekrente is de afgelopen weken gedaald. Dat betekent dat u meer kunt lenen.
De rente daalt

De rente daalt

Hoeveel dat precies is, is afhankelijk van uw inkomen.

Op dit moment zijn er zelfs geldverstrekkers die rentes onder de 4% aanbieden. Opmaat financieel adviseurs monitort continue de beste aanbiedingen voor u, die aansluiten op uw specifieke situatie.  

Als financieel adviseur is het ons doel om, met de kennis de wij hebben, de verschillende scenario’s voor u in kaart te brengen. Nadat we jarenlang een lage hypotheekrente hebben gekend (eind 2021 rond de 1%), is de hypotheekrente begin 2022 snel gestegen naar 5%. Deze stijging heeft verschillende redenen gehad, waaronder grondstoffen die snel duurder zijn geworden en een energiecrisis met als gevolg een snel oplopende inflatie. Door de rente te verhogen, hebben centrale banken het leven duurder gemaakt waardoor de economie werd afgeremd. De inflatie die in 2022 ongekend snel is opgelopen (tot ruim boven de 10%) is nu weer gezakt tot onder de 5%. De wens van bestuurders van banken is om de inflatie terug te brengen naar een niveau van 2%. Zover is het dus nog niet.  

Hoe zien wij de toekomst?

Het Amerikaanse stelsel van federale banken (FED) heeft vorige week besloten om de rente niet te laten stijgen. Dit kan het eerste signaal zijn dat de rente in 2024 verder gaat dalen. De FED maakt projecties van de mogelijkheden voor de komende jaren, maar niets is zeker gezien er wereldwijd iedere dag onverwachte en ingrijpende gebeurtenissen plaatsvinden. Deze projecties laten zien dat, als de aannames uitkomen, de rente in 2024 verder kan dalen. Voorspellen is complex. Toch willen wij met dit artikel een signaal afgeven. We zullen zien of de projecties van de FED uit gaan komen. 

Weten hoe u hier uw voordeel uit kunt halen?

Wij gaan graag in 2024 met u om tafel om u te voorzien van een passend advies.  

Ja, ik wil een adviesgesprek