De werkwijze van Opmaat financieel adviseurs

1. Tijdens een vrijblijvend kennismakings- en oriëntatiegesprek bespreken we op hoofdlijnen wat uw mogelijkheden zijn. Als u op zoek bent naar een nieuw huis, heeft u zo een mooie inschatting van de prijscategorie die u zich kunt veroorloven op basis van realistische maandlasten. Ook bespreken we tijdens dit gesprek precies wat u van ons kunt verwachten en wat u voor onze dienstverlening betaalt.
 
2. Heeft u uw huis gevonden, of wilt u uw hypotheek oversluiten? In het tweede gesprek bespreken we alle financiële gevolgen. Zo heeft u alles helder op een rij, en weet u precies waar u aan gaat beginnen. 
 
3. Wij gaan voor u op zoek naar een passend voorstel, specifiek gericht op uw situatie. Hiervoor benaderen we verschillende hypotheekaanbieders. Opmaat financieel adviseurs zijn zelf onafhankelijk, wij hebben geen enkele binding met de hypotheekverstrekkers en geven u dus altijd een objectief advies.

4. U krijgt van ons een aantal opties voorgelegd. Samen bespreken we de voor- en eventuele nadelen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.
 
5. U heeft uw beslissing genomen. Wij treden op als uw bemiddelaar bij de hypotheekaanbieder van uw keuze en samen ronden we de zaken af. Als u een nieuwe woning heeft gekocht, onderhouden we de contacten met onder meer de notaris en de makelaar en zorgen we ervoor dat alles goed verloopt.
 
6. Als uw hypotheek eenmaal loopt, zult u natuurlijk niet meer dagelijks aan ons denken. Toch is het verstandig ons op de hoogte te houden van grote veranderingen in uw leven. U krijgt bijvoorbeeld een andere baan, of uw partner stopt met werken. Ook samenwonen of scheiden verandert uw situatie op financieel gebied. Stem in die gevallen even met ons af of uw hypotheek nog voldoende aansluit op uw situatie of dat het verstandiger is uw hypotheek aan te passen aan de nieuwe situatie. Zo blijft u scherp op uw financiële plan. Op onze beurt houden wij u op de hoogte van wetswijzigingen en andere belangrijke veranderingen, bijvoorbeeld via onze nieuwsbrief.