Verplichting overlijdensrisicoverzekering vervalt, meer vrijheid voor jou!

02/11/2017 - Tot en met 2017 is het in veel gevallen bij een hypotheek met NHG verplicht om ook een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. In 2018 is dit niet langer verplicht. Dit geeft je de vrijheid om samen met ons te bepalen hoe om te gaan met de financiële risico’s bij overlijden.

Met een NHG hypotheek wordt bedoeld dat een hypotheek de Nationale Hypotheek Garantie heeft. De Nationale Hypotheek Garantie is een garantie die aan de bank wordt afgegeven door de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Zo loopt de bank, waar jij je hypotheek afsluit, minder risico.

De geldverstrekker loopt dus minder risico als jij een hypotheek afsluit met NHG. Hierdoor kan jij profiteren van verschillende voordelen:

  • Je krijgt een lagere rente;
  • Bij gedwongen verkoop neemt NHG de eventuele restschuld over.

Goed om te weten: De gedwongen verkoop van je huis, moet buiten jouw schuld om zijn ontstaan. Je raakt bijvoorbeeld werkloos of je gaat scheiden. Daarnaast moet je er alles aan hebben gedaan om de restschuld zo klein mogelijk te maken.

Voor het afsluiten van NHG betaal je eenmalig bij het afsluiten van de hypotheek een bedrag dat gelijk is aan 1% van het benodigde hypotheekbedrag aan de Stichting WEW. Onder bepaalde voorwaarden wordt de restantschuld die overblijft in bepaalde situaties kwijtgescholden. Dit is voor iemand die een hypotheek wil afsluiten natuurlijk een aangenaam idee. 

Helaas kan niet iedereen een hypotheek afsluiten met NHG. De stichting WEW hanteert namelijk een maximale hypotheek waarvoor NHG verstrekt kan worden. De koopsom mag in 2017 maximaal € 245.000,- zijn. Met ingang van 1 januari 2017 wordt dat verhoogd naar € 265.000.

Delen:

Reviews

"Direct en bekwaam"

"De adviseur is heel betrokken. Denkt goed mee en is zeer accuraat....

Daarom kiest u ons

Een afspraak maken

Nieuws

"Salderingsregeling op zonnepanelen verlengd tot 2023"

Goed nieuws voor huizenbezitters die overwegen om zonnepanelen te...

meer nieuws

Nieuwsbrief

Advies

Adviesgesprek bij Opmaat financieel adviseurs

Hypotheek

hypotheek bij opmaat financieel adviseurs

Lagere woonlasten

Familie energielabel

Kennismaken

Het team van Opmaat financieel adviseurs

Contact

Baby op trap