Tweeverdieners kunnen vanaf 2017 hogere hypotheek afsluiten

05/09/2016 - Vanaf 2017 kunnen tweeverdieners mogelijk een hogere hypotheek afsluiten dan nu het geval is. Op dit moment telt een tweede inkomen voor de helft mee bij een hypotheekaanvraag, volgend jaar wordt dat misschien verhoogd naar 60 procent.

Het ministerie van Financiën bevestigt dat dit voorstel ter consultatie is voorgelegd aan hypotheekvertrekkers en -adviseurs, nadat de Vereniging Eigen Huis (VEH) hier vrijdag over berichtte.

Ieder jaar bekijkt het ministerie of de regels omtrent hypotheekleningen aangepast moeten worden. Het voorstel om het tweede inkomen voor een hoger percentage mee te laten tellen, is daar een onderdeel van.

Ook wordt er volgens de VEH volgend jaar voor sommige gevallen een uitzondering gemaakt bij de zogenoemde loan-to-value. Dat is de verhouding tussen de hoogte van de hypotheek en de waarde van het huis. De verhouding is dit jaar 102 procent. In 2017 wordt het percentage verlaagd naar 101 procent.

De uitzondering geldt voor kopers en eigenaren van huizen die "noodzakelijke verbeteringen voor de veiligheid" nodig hebben, aldus de VEH. Het gaat dan bijvoorbeeld om funderings- of dakherstel.

Hypotheekvertrekkers en -adviseurs kunnen tot 22 september reageren op het voorstel van het ministerie van Financiën. Per 1 januari 2017 moeten de mogelijk nieuwe regels gaan gelden.

Delen:

Reviews

"Direct en bekwaam"

"De adviseur is heel betrokken. Denkt goed mee en is zeer accuraat....

Daarom kiest u ons

Een afspraak maken

Vacatures

Nieuws

"Wat is belangrijk bij de keuze van een geldverstrekker?"

Als je een hypotheek gaat afsluiten heb je de keuze uit veel...

meer nieuws

Nieuwsbrief

Advies

Adviesgesprek bij Opmaat financieel adviseurs

Hypotheek

hypotheek bij opmaat financieel adviseurs

Lagere woonlasten

Familie energielabel

Kennismaken

Het team van Opmaat financieel adviseurs

Contact

Baby op trap