Soepelere regels voor aflossen hypotheek

25/01/2017 - Per 1 januari jl. zijn de regels voor het aflossen van spaar- en beleggingshypotheken versoepeld. U kunt nu in veel gevallen aflossen met uw spaarsaldo.

Spaarhypotheek

Met uw spaarhypotheek is het mogelijk om met behoud van hypotheekrenteaftrek vermogen op te bouwen om af te lossen. Vanwege het belastingvoordeel worden er strenge regels opgelegd als het gaat om opbouw en aflossing. Een van die regels is dat er minstens vijftien of twintig jaar premie moet worden ingelegd om vrijstelling te krijgen. Per 1 januari geldt deze eis niet meer als u verhuist naar een andere koopwoning.

Pas op voor een hoge resthypotheek

Als u erover nadenkt te gaan aflossen, weeg dan alle gevolgen goed af. Hiertoe roept Overheidsplatform Wijzer in Geldzaken op, en wij onderstrepen dit advies van harte. Bij een spaarhypotheek zitten de kosten vaak in het begin van de looptijd, daardoor hoeft vervroegd aflossen niet per se financieel gunstig te zijn. Bovendien kan deze stap ervoor zorgen dat u een hogere resthypotheek heeft aan het einde van de looptijd, dan wanneer u was doorgegaan met opbouwen.

Hypotheekrenteaftrek

Sinds 2013 geldt voor huizenkopers dat ze alleen hypotheekrenteaftrek krijgen als ze de hypotheek jaarlijks en binnen dertig jaar helemaal aflossen.

Delen:

Reviews

"Direct en bekwaam"

"De adviseur is heel betrokken. Denkt goed mee en is zeer accuraat....

Daarom kiest u ons

Een afspraak maken

Nieuws

"Salderingsregeling op zonnepanelen verlengd tot 2023"

Goed nieuws voor huizenbezitters die overwegen om zonnepanelen te...

meer nieuws

Nieuwsbrief

Advies

Adviesgesprek bij Opmaat financieel adviseurs

Hypotheek

hypotheek bij opmaat financieel adviseurs

Lagere woonlasten

Familie energielabel

Kennismaken

Het team van Opmaat financieel adviseurs

Contact

Baby op trap