Hypotheekrente daalt weer

25/01/2017 - De periode van extreem lage hypotheekrente die we zagen in 2016 zet nog even door. Leek het erop dat in december de tarieven gingen stijgen, inmiddels hebben veel hypotheekverstrekkers de tarieven wederom verlaagd. Hoe lang deze trend aanhoudt is de vraag.

Trump-effect?

Als verklaring voor de stijgende rentes in het laatste kwartaal van 2016 wordt vaak het ‘Trump-effect’ genoemd. Zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen zorgde voor een stijging van met name de langlopende rente, en daarmee zou ook een einde kunnen komen aan de lage hypotheekrente in ons land. Deze verwachting leidde tot drukte bij de hypotheekverstrekkers, veel mensen wilden op het laatste moment nog gebruik maken van de gunstige tarieven.

Aanscherping leenvoorwaarden

Nu de tarieven weer naar beneden worden bijgesteld lijkt het Trump-effect toch niet zo’n impact te hebben. Het blijkt elk jaar weer dat als de officiële leenvoorwaarden worden aangescherpt, de tarieven tijdelijk stijgen. Bovendien is de stijging van de rente een middel van de banken om de overweldigende eindejaarsdrukte te kunnen indammen.

Delen:

Reviews

"Direct en bekwaam"

"De adviseur is heel betrokken. Denkt goed mee en is zeer accuraat....

Daarom kiest u ons

Een afspraak maken

Nieuws

"Salderingsregeling op zonnepanelen verlengd tot 2023"

Goed nieuws voor huizenbezitters die overwegen om zonnepanelen te...

meer nieuws

Nieuwsbrief

Advies

Adviesgesprek bij Opmaat financieel adviseurs

Hypotheek

hypotheek bij opmaat financieel adviseurs

Lagere woonlasten

Familie energielabel

Kennismaken

Het team van Opmaat financieel adviseurs

Contact

Baby op trap