Fiscale uitzondering Starterslening verdwijnt

16/06/2016 - Passeer huidige Starterslening uiterlijk op 31 december 2016

Op 1 januari 2013 zijn de fiscale regels voor de hypotheekrenteaftrek gewijzigd. Een hypotheek die vanaf 2013 wordt afgesloten moet tenminste annuïtair worden afgelost om voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking te komen.

De Starterslening is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij en voldoet daarmee niet aan de vereiste minimale aflossing. In de Wet Maatregelen Woningmarkt 2014 is voor de Starterslening tot en met 31 december 2016 een uitzondering gemaakt, zodat het recht op hypotheekrenteaftrek de looptijd van de Starterslening blijft bestaan.

Starterslening 2017
De Starterslening is voor veel gemeenten en samenwerkingspartners al meer dan 10 jaar een belangrijk beleids- en stimuleringsinstrument. Op verzoek van velen onderzoek SVn daarom de mogelijkheden die ervoor zorgen dat de Starterslening in aangepaste vorm ook ná 2016 voor alle partijen aantrekkelijk blijft. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe het product er dan uit ziet. 

Wat betekent dit voor starters?
Om nog in aanmerking te komen voor deze uitzondering moet een Starterslening uiterlijk op 31 december 2016 passeren bij de notaris.

Aanvraag Starterslening
Als een starter nog wel vóór 31 december 2016 kan passeren, maar hij heeft nog geen aanvraag ingediend, moet de starter rekeninghouden dat de hele aanvraagprocedure van een Starterslening ca. 3 maanden duurt. SVn kan op een zeker moment besluiten géén aanvragen meer in behandeling te nemen.

Delen:

Reviews

"Direct en bekwaam"

"De adviseur is heel betrokken. Denkt goed mee en is zeer accuraat....

Daarom kiest u ons

Een afspraak maken

Vacatures

Nieuws

"Wat is belangrijk bij de keuze van een geldverstrekker?"

Als je een hypotheek gaat afsluiten heb je de keuze uit veel...

meer nieuws

Nieuwsbrief

Advies

Adviesgesprek bij Opmaat financieel adviseurs

Hypotheek

hypotheek bij opmaat financieel adviseurs

Lagere woonlasten

Familie energielabel

Kennismaken

Het team van Opmaat financieel adviseurs

Contact

Baby op trap