Belasting aangifte 2018 doen!

06/03/2019 - Iedereen die een inkomen uit werk of uitkering ontvangt, moet belastingaangifte doen. De Belastingdienst stelt dat dit ‘de belangrijkste verplichting van Nederlanders is op het gebied van belastingheffing’. Maar wanneer moet je belastingaangifte doen?

Wanneer belastingaangifte?

De meeste mensen krijgen in januari of februari de jaaropgaaf van de werkgever of uitkeringsinstantie. Op het moment dat je de jaaropgaaf ontvangt, kun je aangifte doen. Daarnaast krijg je automatisch bericht van de Belastingdienst, waarin staat tot wanneer je belastingaangifte kunt doen. De uiterste datum is 1 mei. Doe je echter aangifte in maart, dan krijg je in ieder geval vóór 1 juli bericht van de Belastingdienst

Tip! Doe je niet voor 1 mei aangifte, dan brengt de Belastingdienst mogelijk een verzuimboete in rekening. Lukt het je niet om op tijd aangifte te doen? Dan kun je uitstel aanvragen. Hoe je dat doet, lees je op de site van de Belastingdienst.

Ook als je geen bericht van de Belastingdienst ontvangt, moet je wellicht belastingaangifte doen. Dit is het geval als je denkt dat je meer dan 14 euro belasting terugkrijgt of als je denkt dat je meer dan 45 euro belasting moet betalen.

Wil je hulp bij de belastingaangifte, dan kunnen wij All Finance Woerden aanbevelen. Je kan hen bereiken op 0348-575040 of via www.allfinancewoerden.nl

Delen:

Reviews

"Direct en bekwaam"

"De adviseur is heel betrokken. Denkt goed mee en is zeer accuraat....

Daarom kiest u ons

Een afspraak maken

Vacatures

Nieuws

"Wat is belangrijk bij de keuze van een geldverstrekker?"

Als je een hypotheek gaat afsluiten heb je de keuze uit veel...

meer nieuws

Nieuwsbrief

Advies

Adviesgesprek bij Opmaat financieel adviseurs

Hypotheek

hypotheek bij opmaat financieel adviseurs

Lagere woonlasten

Familie energielabel

Kennismaken

Het team van Opmaat financieel adviseurs

Contact

Baby op trap